Det var en gang…


Sånn kan eventyret om The Danish Lagoon godt starte. Men dette er ikke et eventyr. Det er et eventyrlig vakkert sted på den eventyrlig vakre øya Siquior på Filippinene. For tre år siden besøkte vi Siquior for første gang og falt for denne vakre øya. Vi traff den gang Johnnie, dansk bosatt på den tiden i Norge. Vi fant umiddelbart tonen og han viste oss sine planer og tegninger for The Danish Lagoon. Vi synes dette var et spennende prosjekt og året etter dro vi ned igjen. Da hadde Johnnie flyttet hit og tatt sin fetter Jimmy med seg. Byggeprosessen hadde startet og vi kunne se konturene av noe. Etter noen begivenhetsrike dager dro vi tilbake til Norge. Vi kunne ikke helt glemme disse to danskene som var så entusiastiske og fulle av pågangsmot, så vi holdt kontakten sporadisk det neste året. Så kom 2009 og vi skulle på en ny ferie. Atter en gang gikk turen til Filippinene og Siquior. Nå måtte vi sjekke status. Vi visste nå at Lone, Jimmy’s kone også hadde flyttet til Lagunen.

Johnnie hentet oss på kaien i Siquior town og det bar rett til The Danish Lagoon ned H.C. Andersen’s Bulevard. Det åpenbarte seg et nydelig sted med flotte grøntanlegg, vakre store bungalower og et svært imøtekommende og hyggelig personale. Hver bungalow er dekorert med motiver på utsiden, av den berømte eventyrforfatteren H.C. Andersen. Eventyr som vi alle kjenner, Den lille havfrue, Den stygge andungen o.s.v. Inne i hver bungalow er det smakfullt dekorert med et portrett av H.C. Andersen og porselensfigurer fra mange av hans eventyr. Badet er stort og svært delikat med et eget avlukke inn til dusjen. Men det du vil legge aller mest merke til er sengene. Det går knapt an å beskrive, de må sees og prøves. Vi kan likevel si at det er ingen ben eller støtte i forbindelse med gulvet. Utenfor hver bungalow er det tilhørende terrasse med en storslagen og spektakulær utsikt over havet og det kjente dykkerparadiset Apo Island. Terrassene har glassvegger over sjøen og er smakfullt møblert.

Et lite stykke Danmark har også funnet sin plass i Lagunen der hvor den Lille Havfrue har funnet sin plass i original størrelse. Hele resorten er bygget opp med fokus på høy grad av trivsel og komfort. Utsikt, skjønnhet og atmosfære kan nesten ta pusten fra en frossen nordmann. Og på toppen av det hele en imøtekommenhet og vennlighet som Johnnie, Jimmy og Lone utstråler. Og snar kommer Randi, Johnnie’s kone fra Norge. Vi har vært her i to uker og må reise hjem. Vi reiser fra The Danish Lagoon i ydmykhet over hva Johnnie og Jimmy med fruer har klart å skape. The Danish Lagoon er et eventyr i seg selv, dog er dette virkeligheten. Eventyret har så vidt startet for dette flotte stedet og denne resortens fremtidige gjester, på Siquior’s aller flotteste overnattingssted. Vi ønsker dere all mulig hell og lykke for fremtiden, og med dette takker vi for oss for denne gang.

Mange varme hilsner fra
Ingunn og Per